Reakcija nakon što su stručnjaci un zatražili međunarodnu istragu

Kremlj: Sankcije ne postižu postavljeni cilj

Kako javlja CNN pozivajući se na dva izvora bliska američkoj administraciji, SAD takođe planiraju da uvedu sankcije Rusiji iz istih razloga kao i EU

2536 pregleda 2 komentar(a)
Peskov, Foto: Shutterstock
Peskov, Foto: Shutterstock

Kremlj je danas protestovao zbog mogućnosti novih zapadnih sankcija Moskvi zbog trovanja i pritvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

"Oni koji se i dalje oslanjaju na ova ograničenja vjerovatno bi trebalo da razmisle: postižu li ciljeve ovom politikom? ... Naš odgovor će biti očigledan: takva politika ne postiže svoje ciljeve", izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Reakcija Kremlja je uslijedila nakon što su stručnjaci UN juče zatražili međunarodnu istragu o trovanju Navaljnog, a Evropska unija je ozvaničila sankcije protiv četiri visoka ruska zvaničnika umiješana u pravne procedure protiv Navaljnog i u represiju nad njegovim pristalicama.

Kako javlja CNN pozivajući se na dva izvora bliska američkoj administraciji, SAD takođe planiraju da uvedu sankcije Rusiji iz istih razloga kao i EU.

Navaljni se trenutno nalazi na odsluženju dvoipogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zato što je prekršio uslovnu kaznu dok se u Njemačkoj oporavljao od trovanja za šta optužuje Kremlj.

Preporučujemo za Vas