Španska policija razbila bandu trgovaca drogom i zaplijenila 600 kilograma kokaina

Umjesto uobičajenog načina prodaje kokaina na kilogram, grupa je našla lakši način za dostavu, dijeleći drogu u pakete od 370 do 390 grama, navela je policija i dodala da je svaki od tih paketa prodavan za oko 10.000 eura

5532 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Španska policija je danas saopštila da je zaplijenila 600 kilograma kokaina i uhapsila 12 osoba koje su prema tvrdnjama vlasti dio najveće madridske mreže za dilovanje droge.

Krijumčarenje kolumbijskog kokaina i marokanskog hašiša banda je finansirala prodavanjem velike količine marihuane, kupljene od uzgajivača širom Španije, u Holandiji i zemljama Centralne Evrope, navela je policija.

Umjesto uobičajenog načina prodaje kokaina na kilogram, grupa je našla lakši način za dostavu, dijeleći drogu u pakete od 370 do 390 grama, navela je policija i dodala da je svaki od tih paketa prodavan za oko 10.000 eura.

Vlasti su zaplijenile 16 stanova, 700.000 eura u gotovini, 20 vozila i nekoliko pušaka i noževa koji su pripadali članovima kriminalne grupe.

Policija Kolumbije pomagala je španskim vlastima u istrazi.

Prema navodima španske policije, bandu trgovaca drogom vodili su jedan Marokanac i njegova dva rođaka.

Njima su pomagali drugi rođaci i saradnici, uključujući advokata za kog policija navodi da je "prao novac" koji je grupa ilegalno stekla i da je učestvovao u nekim prodajama droge.

Bonus video: