Austrija: U eksploziji gasne stanice jedna žrtva, 18 povrijeđenih

Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdijevanje Austrije
0 komentar(a)
Austrija, eksplozija, Foto: Reuters
Austrija, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2017. 10:17h

U eksploziji gasne stanice u Baumgartenu u Austriji, koja se dogodila jutros, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život, od kojih je preminula, prenosi Tanjug.

Prema riječima Sonje Kelner iz Crvenog Krsta Donje Austrije, 18 osoba je zadobilo povrede, od kojih je jedna morala helikopterom biti prebačena, zbog opekotina, u Klinički centar u Beč.

Takođe prenose da još uvijek ima osoba za kojima se traga, a areal na kojem je došlo do eksplozije je potpuno zatvoren za javnost.

Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdijevanje Austrije.

Gasno čvorište Baumgarten je najveća stanica za uvoz dalju raspodelu gasa u Austriji, te je i centar za raspodjelu gasa u Evropi.

Gasno čvorište je izgrađeno 1959.godine, a prve isporuke gasa iz Rusije dospjele su 1968.

Iz Baumgartena se snabdijevju dalje Njemačka, Francuska, Mađarska, Italija, ali i Slovenija i Hrvatska, a zbog eksplozije mogo bi doći do obustavljanja isporuke gasa.

Iznad mjesta kruže helikopteri koji prate situaciju iz vazduha, a prema brojnim očevicima nakon eksplozije video se veliki plamen iz gasnog čvorista.

Bonus video: