Rusija najavila povlačenje vojske sa granice sa Ukrajinom

"Snage su pokazale sposobnost da obezbijede pouzdanu odbranu zemlje. Zato sam odlučio da završim inspekcijske aktivnosti u vojnim okruzima na jugu i zapadu", na granici sa Ukrajinom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

6157 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rusija je najavila da će sjutra početi povlačenje svojih vojnika sa granice sa Ukrajinom i sa Krima pošto su završene vojne vježbe, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Snage su pokazale sposobnost da obezbijede pouzdanu odbranu zemlje. Zato sam odlučio da završim inspekcijske aktivnosti u vojnim okruzima na jugu i zapadu", na granici sa Ukrajinom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

S obzirom na to da su ciljevi ovih vježbi "u potpunosti ostvareni", Šojgu je naložio od sjutra "povlačenje snaga", dok će vojska sa Krima da se povuče u svoje baze do 1. maja.

Prema ministarstvu odbrane, u manevrima je učestvovalo 10.000 vojnika, vazduhoplovstvo, oko 40 ratnih brodova, PVO i vazdušno-desantne snage.

Kijev, koji se bori protiv proruskih separatista na istoku, pribojava se invazije s ciljem "uništenja".

Moskva, međutim, uvjerava da "nikome ne prijeti", a istovremeno osuđuje "provokacije" Kijeva i "prijeteće" aktivnosti NATO.

Bonus video: