Silvio Berluskoni teško bolestan

Berluskoni, 84, je tokom ove godine u više navrata hospitalizovan nakon što je prošlog septembra prebolovao kovid-19, a posljednjih dana se spekuliše da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo

6234 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Rojters
Foto: Rojters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni teško je bolestan i njegovo suđenje zbog optužbi za podmićivanje svjedoka treba da bude privremeno obustavljeno, kazala je juče tužiteljka iz Milana.

Berluskoni, 84, je tokom ove godine u više navrata hospitalizovan nakon što je prošlog septembra prebolovao kovid-19, a posljednjih dana se spekuliše da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

„Definitivno vjerujemo da je Berluskoni teško bolestan. To nam pokazuju medicinski izvještaji i konsultacije“, kazala je tužiteljka Ticijana Sicilijano.

Govoreći tokom saslušanja u slučaju povezanom sa postupkom u kojem je Berluskoni oslobođen optužbi da je imao intimne odnose sa maloljetnom djevojkom poznatom pod nadimkom Rubi, Sicilijano je kazala da Berluskoni privremeno treba da bude izuzet od suđenja.

Berluskoni, koji je u četiri navrata bio premijer, optužen je da je podmitio svjedoke da ćute u slučaju maloljetnje prostitucije, koji je otvoren 2013. On odbacuje optužbe.

Medijski tajkun je u subotu nakon petodnevnog boravka napustio bolnicu San Rafaele u Milanu. Bio je hospitalizovan u martu i dva puta u aprilu. Takođe je bio u bolnici u januaru zbog srčanih problema.

„Na kućnoj je njezi. Naravno da smo zabrinuti“, kazao je Berluskonijev advokat Federiko Čekoni.

N. B.​

Bonus video: