Četiri mjeseca zatvora za šamar Makronu

Tarel je pred sudom u Valensi na jugu Francuske kazao je on simpatizer desnice i da je njegov postupak motivisan stavom da predsjednik Makron predstavlja sve što je trulo u Francuskoj

9236 pregleda 177 reakcija 12 komentar(a)
Tarel je udario Makrona dok se francuski predsjednik rukovao sa građanima, Foto: Twitter
Tarel je udario Makrona dok se francuski predsjednik rukovao sa građanima, Foto: Twitter

Muškarac koji je ošamario predsjednika Emanuela Makrona osuđen je na četiri mjeseca zatvora, prenijela je BFM televizija.

Sud je 28-godišnjem Damienu Tarelu, ljubitelju srednjovjekovnog mačevanja i borilačkih vještina, izrekao kaznu od 18 mjeseci zatvora, ali je 14 mjeseci kazne suspendovano, prenijela je BFM TV.

Tarel je pred sudom u Valensi na jugu Francuske kazao je on simpatizer desnice i da je njegov postupak motivisan stavom da predsjednik Makron predstavlja sve što je trulo u Francuskoj.

Tarel je udario Makrona dok se francuski predsjednik rukovao sa građanima tokom šetnje francuskim regionom Drom.

Tarel je kazao da je nekoliko dana uoči Makronove posjete regionu, razmišljao da ga gađa jajima ili tartom, ali je kazao da nije planirao da ga ošamari.

„Mislim da Makron predstavlja propadanje naše zemlje“, kazao je on pred sudom. „Da sam izazvao Makrona na dvoboj u svitanje, sumnjam da bi se odazvao“.

Makron je napad opisao kao izlovani incident i kazao da su nasilje i mržnja prijetnja za demokratiju.

Tarel je bio suočen sa optužbom za napad na javnog zvaničnika, a maksimalna kazna za to djelo u Francuskoj su tri godine zatvora i 45000 eura.

Bonus video: