"Da potvrđujemo"

Merkel primila drugu dozu vakcine protiv korone: Moderna, poslije prve doze AstraZeneke

Šezdesetšetogodišnja kancelarka dobila je 16. aprila vakcinu AstraZeneke, čija upotreba je bila prekinuta u Njemačkoj na neko vrijeme poslije više slučajeva tromboze prijavljenih u Evropi

12492 pregleda 3 komentar(a)
Merkel, Foto: Reuters
Merkel, Foto: Reuters

Njemačka kancelarka Angela Merkel dobila je drugu dozu antikovid vakcine komapnije Moderna poslije prve doze Astrazeneke, saopštila je danas njena kancelarija.

"Da potvrđujemo" da je njemačka kancelarka nedavno dobila drugu dozu vakcine američke firme Moderna poslije primanja prve doze švedsko-britanske AstraZeneke 16. aprila, rekao je portparol kancelarke.

Šezdesetšetogodišnja kancelarka dobila je 16. aprila vakcinu AstraZeneke, čija upotreba je bila prekinuta u Njemačkoj na neko vrijeme poslije više slučajeva tromboze prijavljenih u Evropi.

Povezani članci

16. April 2021.

Merkel i Šolc primili vakcinu AstraZeneka

Upotreba te vakcine koju je dobilo više njemačkih zvaničnika uključujući predsjednik Frank-Valter Štajnmajer, u Njemačkoj je rezervisana za osobe starije od 60 godina.

Više zemalja među kojima i Njemačka odlučilo je da kao drugu dozu daju vakcinu koja koristi tehnologiju informacione RNK kao što su Fajzer/Bajontek ili Moderna, i primijene miješane vakcine poslije prve doze AstraZeneke.

Više od polovine (51,2) odsto njemačkog stanovništva, odnosno 42,5 miliona ljudi dobilo je najmanje jednu dozu antikovid vakcine a 26,3 miliona, odnosno 31,6 odsto su potpuno vakcinisani, prema podacima koje je danas objavio institut Robert Koh.