Makron: Francuska solidarna sa Njemačkom i zemljama pogođenim poplavama

Premijer Žan Kasteks je sinoć u poruci Njemačkoj i Belgiji naveo podršku i solidarnost Francuske, precizirajući da su 40 francuskih vojnika civilne bezbjednosti i helikopter sa spasilačkim timom stigli u Lijež

4917 pregleda 0 komentar(a)
Makron, Foto: Shutterstock
Makron, Foto: Shutterstock

Francuska je solidarna sa Njemačkom, Belgijom, Luksemburgom i Holandijom, pogođenim poplavama u kojima je stradalo najmanje 126 osoba, izjavio je predsjednik Emanuel Makron koji je obećao pomoć Pariza.

"Moje misli su sa žrtvama nevremena koje je teško pogodilo Njemačku, Belgiju, Luksemburg i Holandiju. Francuska je solidarna... Naša podrška je već upućena Belgiji", napisao je Makron na Tviteru.

Premijer Žan Kasteks je sinoć u poruci Njemačkoj i Belgiji naveo podršku i solidarnost Francuske, precizirajući da su 40 francuskih vojnika civilne bezbjednosti i helikopter sa spasilačkim timom stigli u Lijež, belgijski grad posebno pogođen nevremenom.

Prema posljednjim podacima, najmanje 126 osoba je nastradalo i to uglavnom u Njemačkoj gdje spasioci i dalje tragaju za nestalima. Riječ je o najgoroj prirodnoj katastrofi od Drugog svjetskog rata.

Belgija, sa najmanje 23 nastradalih, Luksemburg i Holandija u kojoj je nekoliko kvartova Mastrihta evakuisano, takođe su teško pogođeni.

Bonus video: