Odluku kojom želi da da primjer svim ostalim građanima

U Sloveniji državni službenici do 1. oktobra moraju da imaju dokaz o vakcinaciji

Da bi mogli da nastave da rade, zaposleni u državnoj upravi, ako nisu vakcinisani ili već preležali bolest, moraće da dokažu da su dobili prvu dozu vakcine do 1. oktobra, a do 1. novembra drugu dozu, osim ako se ne odluče za vakcinu Džonson i Džonson koja pruža zaštitu nakon jedne doze

6374 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji moraće da se vakcinišu protiv kovida-19 jer im negativan test na koronavirus više neće biti dovoljan za dolazak na posao, kao za ostale nevakcinisane građane, odlučila je slovenačka vlada. Da bi mogli da nastave da rade, zaposleni u državnoj upravi, ako nisu vakcinisani ili već preležali bolest, moraće da dokažu da su dobili prvu dozu vakcine do 1. oktobra, a do 1. novembra drugu dozu, osim ako se ne odluče za vakcinu Džonson i Džonson koja pruža zaštitu nakon jedne doze, prenosi Hina.

Odluku kojom želi da da primjer svim ostalim građanima da se što prije vakcinišu vlada je donijela kasno sinoć na dopisnoj sjednici, a pojasniće je detaljnije danas na konferenciji za novinare. Pooštravanje protivepidemijskih mjera po kojima je za rad, javni prevoz, odlazak u trgovinski centar, banku ili poštu, te niz drugih aktivnosti potrebno imati kovid potvrdu o vakcinicaiji ili negativan test na snazi je od srijede.

Preporučujemo za Vas