"sloboda ne može da bude bez nekih ograničenja"

U Holandiji kovid propusnica obavezna za odlazak u toalet barova

Holandske vlasti su prošle nedjelje ukinule neka ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima je ukidanje držanja fizičkog odstojanja, ali su najavile kovid propusnice za barove, restorane i festivale

4959 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako mušterije holandskih barova nisu u obavezi da pokažu kovid propusnicu za piće ili jelo na terasi, ipak će morati da imaju tu propusnicu ako idu u toalet, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo zdravlja.

Holandske vlasti su prošle nedjelje ukinule neka ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima je ukidanje držanja fizičkog odstojanja, ali su najavile kovid propusnice za barove, restorane i festivale.

"Ako želite da koristite toalet, moraćete da pokažete svoj kod", navelo je ministarstvo i podsjetilo da je QR kod koji potvrđuje da je osoba vakcinisana, obavezan za građane počev od 13. godine.

Međutim, holandski premijer Mark Rute nedavno je rekao da nije dobra ideja praviti izuzetak za mušterije koji sjede na terasama kafea, jer će ljudi neizbježno morati da uđu da plate račun ili da odu u toalet.

"Vlada je htjela da kovid propusnica bude prisutna svuda u hotelijerstvu", izjavio je Frans presu neimenovni predstavnik holandskog Ministarstva zdravlja koji je dodao da to ne treba da smeta ljudima koji žele više slobode.

Međutim, ta sloboda ne može da bude bez nekih ograničenja, dodao je on.

Preporučujemo za Vas