Njemačka: Državljanin Srbije prijetio smrću putnicima u autobusu, navodno uzeo i taoce

Nekoliko desetina specijalaca jedinice njemačke policije SEK izašle su na lice mjesta, auto-put više sati bio blokiran u oba smjera

5156 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Drama sa autobusom iz Srbije na auto-putu A9 u Njemačkoj, prenosi policija jutros detalje istrage incidenta u kome je državljanin Srbije navodno uzeo trojicu vozača kao taoce, prenosi Dojče vele.

Osumnjičeni je uhapšen je sinoć nakon velike policijske operacije na auto-putu A9 južno od Nirnberga, a jutros je saslušan, izjavio je portparol policije i precizirao da je 30-godišnjak "prijetio smrću" putnicima turističkog autobusa i "vjerovatno uzeo trojicu vozača kao taoce".

Do svađe u autobusu iz Srbije, prema navodima policije, došlo je juče popodne. Beogradski mediji prenijeli su da je riječ o vozilu "Laste".

Osumnjičeni je tvrdio da ima pištolj i prijetio da će "sve pobiti". Došlo je i do fizičkog sukoba sa nekoliko putnika, pri čemu su dve osobe lakše povrijeđene. Autobus se zbog toga zaustavio na dionici auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, a osim trojice vozača, svi putnici mogli su da izađu.

Nekoliko desetina specijalaca jedinice njemačke policije SEK izašle su na lice mjesta i dok je auto-put više sati bio blokiran u oba smjera, policajci su uspostavili kontakt sa vozačima preko mobilnog telefona. Agencija Rojters prenela je da su se oko 21.25 čule tri detonacije - što se u izvještaju policije ne navodi.

Drama je okončana oko 21.30, a osumnjičeni je uhapšen "bez otpora".

Policija za sada ne daje nikakve dodatne podatke o slučaju, ne zna se da li je bio naoružan, jer ni kod njega, niti u autobusu, oružje nije pronađeno. Ne zna se da li su vozači zaista uzeti kao taoci, a nema ni informacija o psihološkom stanju napadača, kao ni o mogućim motivima napada.

Istraga je, navodi policija, u toku.

Bonus video: