podignut nivo bezbjednosti

Holandski premijer na meti kriminalnih grupa, pojačano obezbjeđenje

Poznato je da holandski premijer vozi bicikl kroz Hag i često uz male bezbjednosne mere tako ide na sastanke sa kraljem ili međunarodnim zvaničnicima

10727 pregleda 2 komentar(a)
Mark Rute, Foto: Reuters
Mark Rute, Foto: Reuters

Holandska policija podigla je nivo bezbjednosti oko premijera Marka Rutea strahujući da bi mogao da bude meta otmice ili napada švercera droge, prenijeli su danas tamošnji mediji.

Prijetnja Ruteu, poznatom po vožnji biciklom uz male mjere bezbjednosti, uslijedila je poslije obećanja vlade da će se boriti protiv organizovanog kriminala nakon ubistva istraživačkog novinara u julu.

Mediji su prenijeli da su premijera pratila sumnjive osobe iz ozloglašene bande švercera droge "Mokro Mafija" (Mocro Mafia).

Kabinet premijera, holandski nacionalni koordinator za borbu protiv terorizma i bezbjednosti i tužilaštvo odbili su da komentarišu te informacije.

"Nikada ne komentarišemo pitanja u vezi sa bezbjednosnim mjerama", rekao je za Frans pres neimenovani portparol Ruteovog kabineta.

Holandski mediji naveli su da bi Rute mogao da bude "meta napada ili otmice" i dodali da su sumnjive osobe viđene u nekoliko navrata na različitim mjestima.

Takve osobe su viđenje u julu kada je ubijen istraživački novinar Peter R. de Vris.

Poznato je da holandski premijer vozi bicikl kroz Hag i često uz male bezbjednosne mere tako ide na sastanke sa kraljem ili međunarodnim zvaničnicima.

Preporučujemo za Vas