Izlazne ankete: Ni ovog puta bez jasnog pobjednika izbora u Bugarskoj

Kada je riječ o predsjedničkim izborima, nema previše neizvjesnosti, jer izlazne ankete pokazuju da je aktuelni predsjednik Rumen Radev dobio 49 odsto glasova

4067 pregleda 0 komentar(a)
Sa biračkog mjesta u Sofiji, Foto: Reuters
Sa biračkog mjesta u Sofiji, Foto: Reuters

Ni na trećim ovogodišnjim parlamentarnim izborima u Bugarskoj neće biti jasnog pobjednika, pokazuju izlazne ankete objavljene neposredno po zatvaranju biračkih mjesta.

Tri ankete daju simboličnu prednost partiji bivšeg premijera Bojka Borisova Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), dok u jednoj anketi prednost ima nova stranka Nastavljamo sa promjenama, prenosi Rojters.

U anketi „Alfa riserč“ navodi se da GERB ima 24,8 odsto glasova, dok druge dvije ankete partiji Borisova daju 23,5, odnosno 24,7 odsto. Galup internešenal je objavio da je pobjefnik Nastavljamo sa promjenama sa 25,7 odsto glasova.

Bojko Borisov
Bojko Borisovfoto: Reuters

Analitičari smatraju da eventualna pobjeda partije GERB neće razriješiti krizu, jer Borisov i dalje nema s kim da pravu koaliciju koja bi mu obezbijedila većinu u parlamentu, prenosi N1.

Veće šanse da formira vladu daju se stranci Nastavljamo sa promjenama, koju bi mogle da podrže socijalisti i dvije manje partije.

Kada je riječ o predsjedničkim izborima, nema previše neizvjesnosti, jer izlazne ankete pokazuju da je aktuelni predsjednik Rumen Radev dobio 49 odsto glasova.

Bonus video: