Dvije osobe stradale u nevremenu koje je zahvatilo Švedsku, Dansku i Njemačku

Švedska i danska meteorološka služba upozorile su na porast nivoa vode i naveli da je vjetar dobio snagu uragana tokom noći. Most Oresund dug 7,8 kilometara, koji povezuje Dansku i Švedsku, bio je zatvoren za saobraćaj od sinoć do danas prije podne

11461 pregleda 1 komentar(a)
Malme, Foto: Reuters
Malme, Foto: Reuters

Najmanje jedna osoba je stradala, ulice su poplavljene, a hiljade domaćinstava ostala bez struje pri prolasku oluje Malik koja je tokom vikenda zahvatila Dansku i Švedsku, objavile su vlasti.

U oluji, koja je noćas zahvatila sjever i istok Njemačke, stradala je jedna osoba, a dvije su teže povrijeđene.

U centru Danske jedna žena (78) je stradala u naletu snažnog vjetra kada je otvorila vrata, saopštila je policija.

Švedska i danska meteorološka služba upozorile su na porast nivoa vode i naveli da je vjetar dobio snagu uragana tokom noći.

Most Oresund dug 7,8 kilometara, koji povezuje Dansku i Švedsku, bio je zatvoren za saobraćaj od sinoć do danas prije podne.

Švedske saobraćajne vlasti savjetovale su stanovnicima da izbjegavaju kretanja koja nisu neophodna tokom vikenda, zbog isčupanog drveća i predmeta koje nosi vjetar.

U Malmeu na jugu Švedske služba spasavanja je tražila od javnosti da se udalji od oblakodera, jer neki njegovi djelovi oštećeni u oluji mogu da padnu na zemlju. Na jugu i u centru Švedske desetine hiljada stanovnika ostalo je bez struje, navele su elektro kompanije.

Blizu Berlina, sinoć je stradao muškarac (58), kada je pala električna tabla na njega dok je šetao psa.

U Bremenu je drvo palo na prolaznika i teško ga povrijedilo, dok je na sjeveroistoku Njemačke jedan motociklista teško povrijeđen kada je udario u drvo koje je palo na kolovoz. Brojna vozila oštetila su srušena stabla.

Željeznički saobraćaj je djelimično prekinut sinoć u više regiona Njemačke, na sjeveru i istoku zemlje, između Hamburga, Berlina i Bremena i poremećen je i danas zbog srušenog drveća ili grana na pruzi.

Meteorološka služba upozorila je danas da se očekuje jak vjetar u tim oblastima, kao i na jugu Njemačke.

Hamburg je takođe pogođen nevremenom i čuvena riblja pijaca je poplavljena.

Danas ne saobraćaju vozovi između Hamburga i Binca na Baltičkom moru, kao ni između Berlina i Binca, saopštila je njemačka železnička kompanija Dojče Ban (Deutsche Bahn).

Bonus video: