Njemačka istražuje govor mržnje na internetu povodom ubistva policajaca

Prošlog ponedjeljka rano ujutru dva muškaraca su pucala iz lovačkog oružja na policajce koji su ih zatekli na seoskom putu sa ulovljenim divljim životinjama u kombiju

2141 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Njemački istražitelji su otkrili oko 400 slučajeva govora mržnje na internetu, u vezi sa prošlonedjeljnim ubistvom dva policajca koje su očigledno počinile lovokradice da bi izbjegle hapšenje, saopštili su zvaničnici.

Od 399 objava na internetu, 102 su "relevantne za krivičnu istragu", a u 15 slučajeva policija je već pronašla odgovorne, rekli su zvaničnici zapadnonjemačke pokrajine Rajna-Palatinat.

Povodom objava na internetu, ministarstvo unutrašnjih poslova regionalne vlade navelo je da neće tolerisati da ljudi "slave hladnokrvno ubistvo" dva policajca i da "ismijevaju žrtve".

Prošlog ponedjeljka rano ujutru dva muškaraca su pucala iz lovačkog oružja na policajce koji su ih zatekli na seoskom putu sa ulovljenim divljim životinjama u kombiju. Osumnjičeni su uhapšeni nekoliko sati poslije napada.

Krajem prošle nedjelje, muškarac je uhapšen zbog video snimka na kojem maskirani govornik poziva ljude da namame policajce na seoske puteve kako bi bili ubijeni.

Bonus video: