Basurin: Ukrajina poslala bataljon S-300 u Donbas da bi se pripremila za ofanzivu

"Bataljon raketnih sistema zemlja-vazduh S-300, 160. raketne brigade PVO, prebačen je iz Odeske oblasti na aerodrom Kramatorsk u cilju zaštite komandnog centra operacije Ujedinjenih snaga", prenio je TASS izjavu Basurina

16850 pregleda 9 komentar(a)
Basurin, Foto: Reuters
Basurin, Foto: Reuters

Oružane snage Ukrajine uputile su protivavionski raketni bataljon S-300 u Donbas kako bi se pripremile za ofanzivu, rekao je danas zamjenik načelnika Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basurin.

"Prema našim informacijama, Oružane snage Ukrajine sprovode aktivnosti koje smatramo pripremama za ofanzivne operacije", napisao je Basurin na Telegram kanalu milicije DNR.

"Bataljon raketnih sistema zemlja-vazduh S-300, 160. raketne brigade PVO, prebačen je iz Odeske oblasti na aerodrom Kramatorsk u cilju zaštite komandnog centra operacije Ujedinjenih snaga", prenio je TASS izjavu Basurina.

Pored toga Ukrajina je, prema Basurinovim riječima, počela da prebacuje u Donbas trupe 92. zasebne mehanizovane brigade iz Harkovske oblasti uz objašnjenje da održava vojne vježbe.

"Primijećen je i dolazak operativne grupe brigade u zonu odgovornosti 30. ozasebne mehanizovane brigade kod Debaljceva", rekao je zvaničnik DNR. U blizini Donjecka, taktička grupa Vostok je održala vježbe u kojima su učestvovale novoformirane oklopne jedinice 53. i 54. odvojene mehanizovane brigade, naveo je Basurin. On je naglasio da je obavještajna služba DNR potvrdila prisustvo britanskih i poljskih plaćenika u rejonima Širokino i Popasna.

Bonus video: