Omiljeno doba ljubitelja plesa: Počinje nova sezona balova u Beču

Najposjećeniji događaji u austrijskoj prijestonici broje i do šest hiljada posjetilaca, a svake godine se održi preko 450 balova
0 komentar(a)
Beč, valcer, Foto: Shutterstock
Beč, valcer, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2017. 14:25h

Javnim izvođenjem valcera u centru Beča 11. novembra zvanično će biti otvorena sezona balova, najljepše godišnje doba za ljubitelje plesa.

Najposjećeniji događaji u austrijskoj prijestonici broje i do šest hiljada posjetilaca, a svake godine se održi preko 450 balova.

Bečki balovi, pored društveno-zabavne uloge, središte su ogromne količine novca. Bečka privredna komora navodi da je prošle godine svaki učesnik bala u prosjeku potrošio 270 eura na pripreme i posjetu samom balu.

Prošlogodišnja zarada od sezone balova u Beču bila je 131 milion eura. Od pola miliona posjetilaca, više od tri četvrtine su bili iz Beča, 60.000 iz ostalih austrijskih pokrajina i 50.000 iz inostranstva.

Najznačajniji balovi u Beču su tradicionalni "Operski bal“, "Bal Bečkih filharmoničara“ i "Bal bečkih kafedžija“, kao i "Bal Crvenog krsta“ pred Božić i "Novogodišnji bal“, balovi različitih sektora. kao što su "Naučni bal“, "Bal pravnika“ i "Concordia bal“, zatim dobrotvorni balovi kao što je "Life bal“ i mnogi drugi.

Bonus video: