Orban sa Bolsonarom: Jedan čovjek i jedna žena čine porodicu, učinićemo sve da se ovaj koncept ne relativizuje

"Imamo isti pristup migracijama. I dalje ima nas, koje zovemo koalicijom svjesnih, koji ne žele da se svijet mijenja kao rezultat migracija", rekao je Orban novinarima nakon sastanka u Budimpešti

3315 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mađarski premijer Viktor Orban nazvao je današnju posjetu brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara istorijskim diplomatskim događajem i dodao da imaju jedinstven pristup "velikim globalnim izazovima".

"Imamo isti pristup migracijama. I dalje ima nas, koje zovemo koalicijom svjesnih, koji ne žele da se svijet mijenja kao rezultat migracija", rekao je Orban novinarima nakon sastanka u Budimpešti.

Bolsonarova prva posjeta Budimpešti je ujedno i prva posjeta nekog brazilskog predsjednika Mađarskoj. Prije toga je boravio u posjeti Moskvi gdje se sastao sa tamošnjim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Orban je rekao i da je sa Bolsonarom razgovarao o "tradicionalnom porodičnom modelu".

"Jedan čovjek i jedna žena čine porodicu i mi ćemo učiniti sve što možemo na svakom nivou da osiguramo da se ovaj koncept ne relativizuje", rekao je.

Orban je jedan od rijetkih stranih lidera koji su prisustvovali Bolsonarovoj predsjedničkoj inauguraciji u Brazilu 2019. godine, a često ga hvale krajnje desničarski saveznici brazilskog lidera.

Oni su danas potpisali memorandume o razumijevanju i saradnji u oblasti odbrane, hidromenadžmenta i sanitarnih usluga.

"Ostajemo kratko u Mađarskoj, ali ovo će imati ogroman uticaj na naše nacije", rekao je Bolsonaro.

Bonus video: