FOTO Vježbe nuklearnih snaga, Putin i Lukašenko posmatraju lansiranje balističkih projektila

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ti manevri ranije planirani i da u njima učestvuju jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, raketne jedinice strateške namjene, kao i Sjeverna i Crnomorska flota.

21762 pregleda 18 komentar(a)
Detalj sa vježbe, Foto: Reuters
Detalj sa vježbe, Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dao je znak za početak vježbi u kojima učestvuju nuklearne snage, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tanjug.

On je za RIA Novosti rekao da Putin zajedno sa bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom posmatra lansiranje balističkih projektila iz kontrolnog centra.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da su ti manevri ranije planirani i da u njima učestvuju jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, raketne jedinice strateške namjene, kao i Sjeverna i Crnomorska flota.

Kremlj je saopštio i da su tokom današnjih vojnih manevara, Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije uspješno lansirale hipersonične aerobalističke rakete Kinžal.

Kako se navodi na sajtu, pod rukovodstvom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Vladimira Putina održana je planska vježba snaga strateškog odvraćanja, tokom koje su lansirane balističke i krstareće rakete Kinžal i Jars, prenosi RIA Novosti.

Bonus video: