Papa Franjo u tviter poruci na ruskom: Svaki rat je sramna kapitulacija

Papa Franjo je jutros otišao u rusku ambasadu pri Svetoj stolici da izrazi zabrinutost, drugog dana ruske invazije na Ukrajinu. To je takođe neuobičajen gest za argentinskog papu koji nikad ne ide u strana predstavništva već prima u apostolskoj palati diplomate akreditovane u Vatikanu

19676 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svaki rat je sramna kapitulacija, napisao je danas papa Franjo povodom ruske invazije na Ukrajinu u tviter poruci na više jezika uključujući i na ruskom.

"Svaki rat ostavlja svijet u gorem stanju nego u kom ga je našao. Rat je uvijek poraz politike i humanosti, sramna kapitulacija, popuštanje pred snagama zla", napisao je papa preuzimajući dio iz svoje poslanice o miru "Sva braća" (Fratelli tutti) objavljene 2020.

Njegova tviter poruka objavljena je takođe na uobičajenim jezicima za njegov nalog (italijanskom, portugalskom, poljskom, francuskom, engleskom, španskom, njemačkom i arapskom) i uz nju ide heštag Molimozajedno i Ukrajina.

Papa Franjo je jutros otišao u rusku ambasadu pri Svetoj stolici da izrazi zabrinutost, drugog dana ruske invazije na Ukrajinu. To je takođe neuobičajen gest za argentinskog papu koji nikad ne ide u strana predstavništva već prima u apostolskoj palati diplomate akreditovane u Vatikanu.

Bonus video: