Novi bilans: Sedam vojnika stradalo u padu rumunskog helikoptera koji je krenuo u potragu za nestalim borbenim avionom

"Prerano je govoriti o razlozima nesreće. Vrijeme je bilo loše, ali ne možemo da komentarišemo u ovom trenutku", rekao je general Konstantin Spanu

7078 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sedam vojnika poginulo je juče u udesu svog helikoptera u Rumuniji blizu Crnog mora koji se dogodio kada su krenuli u potragu za borbenim avionom čiji pilot se još vodi kao nestao, javilo je rumunsko ministarstvo odbrane novi bilans nesreće.

Prethodno je javljeno da je poginulo pet vojnika ali ministarstvo odbrane je u saopštenju dodalo da je pored pet članova posade za čiju smrt je ranije bilo javljeno u helikopteru bilo i dvoje spasilaca iz rumunskih pomorskih snaga.

"Operacije za pronalazak pilota aviona MiG-21 i dalje su u toku", rekao je za televiziju general Konstantin Spanu, portparol ministra odbrane.

Lovac je poletio oko 20.00 po lokalnom vremenu iz jugoistočne baze Mihail Kogalničanu gdje je u februaru raspoređeno 1.000 američkih vojnika da pojačaju istočno krilo Alijanse naspram tenzija sa Rusijom.

Međutim pilot, čija nacionalnost nije navedena, javio je da su loši meteorološki uslovi. On je brzo izgubiio kontakt sa kontrolnim tornjem i nestao sa radara.

Helikopter koji je krenuo sa aerodroma Gura Dobrogei takođe je izgubio kontakt i srušio se 11 kilometara odatle, naveo je isti izvor.

"Prerano je govoriti o razlozima nesreće. Vrijeme je bilo loše, ali ne možemo da komentarišemo u ovom trenutku", rekao je general.

On je rekao da ništa nije moglo da se učini da se spase posada helikoptera, i da se sada koncentrišu na potragu za nestalim pilotom.

Bonus video: