poštovanje za borbu na pravo na slobodu i teritorijalni integritet

Delegacija DPS posjetila ambasadu Ukrajine: Osuda bezumnog akta ruske agresije, na suverenu, evropsku državu

"Demokratska partija socijalista snažno će se založiti da Crna Gora i njene državne institucije pomognu globalnim naporima demokratskog svijeta u odbrani slobode i nezavisnosti Ukrajine"

12125 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Delegacija Demokratske partije socijalista (DPS) posjetila je otpravnicu poslova Ukrajine u Crnoj Gori Nataliju Fijalku, i iskazala punu saosjećajnost, podršku i solidarnost sa građanima i građankama Ukrajine, kao i podršku samostalnosti, jedinstvu i suverenitetu te države.

Kako je saopšteno iz DPS-a, delegacija partije oštro je osudila bezumni akt ruske agresije, na suverenu, evropsku državu.

"Članovi delegacije iskazali su divljenje i veliko poštovanje prema narodu Ukrajine i rukovodstvu te države, koji svi zajedno danas brane pravo na slobodu i teritorijalni integritet Ukrajine, čuvajući istovremeno i temeljne vrijednosti savremene evropske civilizacije. Prilikom susreta sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Nj. E. Natalijom Fijalko razmijenjene su i informacije o ukrajinskim izbjeglicama koje pristižu u Crnu Goru, i čiji broj raste iz dana u dan, te o modalitetima pomoći ugroženom stanovništvu", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da su Crna Gora i njeni građani kroz istoriju više puta pokazali humanost i solidarnost prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove, pruživši im utočište u teškim vremenima ratnih razaranja.

"Jednako kao što danas pokazuju razumijevanje za patnju kroz koju prolazi i ukrajinski narod. Demokratska partija socijalista snažno će se založiti da Crna Gora i njene državne institucije pomognu globalnim naporima demokratskog svijeta u odbrani slobode i nezavisnosti Ukrajine, kako bi građani te zemlje što prije nastavili normalan život u mirnodopskim uslovima", navodi se u saopštenju.

Delegaciju DPS-a su činili potpredsjednik Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, šef kluba poslanika Danijel Živković, i članovi Predsjedništva: Aleksandra Vuković, Nikola Rakočević, Andrija Nikolić.