Kamionom probio kapiju Ambasade Rusije u Dablinu

Svjedoci su rekli da je pomenuti muškarac nakon što je ušao u dvorište amabasade izašao iz kamiona i podijelio fotografije na kojima su, kako su naveli, bile žrtve sukoba u Ukrajini

11799 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Printscreen Twitter/RTE News
Foto: Printscreen Twitter/RTE News

Kamion koji je prevozio crkveni materijal probio je kapiju ruske ambasade u Dablinu, a muškarac koji je upravljao njime uhapšen je na licu mjesta, objavio je irski "RTE News".

Svjedoci su istakli da je pomenuti muškarac nakon što je ušao u dvorište amabasade izašao iz kamiona i podijelio fotografije na kojima su, kako su naveli, bile žrtve sukoba u Ukrajini.

"Gardai" (Nacionalna policijska služba Irske), kako se dodaje, potvrdio je da istražuje incident.

Ruska ambasada je u saopštenju osudila, kako se navodi, "krivično djelo bezumlja usmjereno protiv miroljubive diplomatske misije."

U saopštenju se navodi da se incident "dogodio u prisustvu oficira Garde“, dodajući da se on smatra "jasnim i očiglednim kršenjem člana 22. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine".

Ambasada zahtijeva od irskih vlasti da "preduzmu sveobuhvatne mjere” kako bi osigurale bezbjednost osoblja ambasade.

"Incident je razlog za izuzetnu zabrinutost. Vjerujemo da nijedan zdrav razum ne bi mogao da podrži takve besmislene i varvarske akcije", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: