Život se vraća u Kijev iako rat i dalje traje

"Vratila sam se u Kijev prije nekoliko dana i za sada sve izgleda mirno. Grad se postepeno obnavlja. Međutim, ukoliko ponovo bude opasnosti, ukoliko raketni napadi budu učestali odmah ću se, zajedno sa roditeljima, preseliti na zapad zemlje ili van Ukrajine"

6132 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Kijeva ovih dana, Foto: Printscreen Twitter/AFP
Detalj iz Kijeva ovih dana, Foto: Printscreen Twitter/AFP

Skoro dva mjeseca traje rat u Ukrajini, bombe tokom prethodnog perioda nisu zaobišle ni prijestonicu Kijev, ali posljednjih dana život se u glavnom gradu polako vraća u neku vrstu normalnosti.

Frans pres donosi video priču sa ulica Kijeva, na kojima konačno vlada mir, ali strah i oprez su i dalje prisutni. Prije svega, jer je Rusija nastavila sa granatiranjem istočnih dijelova Ukrajine, a najavila je i nove napade upravo na Kijev.

"Vratila sam se u Kijev prije nekoliko dana i za sada sve izgleda mirno. Grad se postepeno obnavlja. Međutim, ukoliko ponovo bude opasnosti, ukoliko raketni napadi budu učestali odmah ću se, zajedno sa roditeljima, preseliti na zapad zemlje ili van Ukrajine", rekla je Olesija Titova, građanka Kijeva.

Da se u glavnom gradu Kijeva i dalje osjeća strah potvrdio je i njen sugrađanin Bogdan.

"Tu smo, ali sve je veoma tužno, napeto... Granatiranje se nastavlja, čujemo i dalje sirene za vazdušnu opasnost - jednostavno ne osjećate se sigurno. Koferi su spakovani i spremni smo u svakom momentu da napustimo Kijev ukoliko rat ponovo eskalira", rekao je Bogdan.

Bonus video: