Pogledajte ko je na listi: Ovo su najplaćenije evropske slavne ličnosti u 2017.

Bendovi U2, "Roling stons" (Rolling Stones) i "Uan dajrekšn" (One Direction) su bili u prvih 10 na prošlogodišnjoj listi, ali ove godine se nisu "plasirali" ni u prvih 20
1 komentar(a)
Euro, dolar, novac, pare, Foto: Shutterstock
Euro, dolar, novac, pare, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2017. 12:27h

Autorka serijala o dječaku-čarobnjaku Hariju Poteru Džoan Rouling je najplaćenija evropska slavna ličnost u 2017. godini sa zaradom od 95 miliona dolara, prenio je britanski Telegraf.

Gotovo polovina te sume, u koju nisu uračunati porezi i drugi troškovi, došlo je od rada na predstavi "Hari Poter i ukleto dijete", čiji je scenario objavljen kao knjiga i u 2016. prodat u 1,3 miliona primeraka. Predstava se igra u pozorištima u Londonu i Njujorku.

Prema podacima Forbsa, Rouling je takođe i najplaćenija svjetska književnica i treća najplaćenija slavna ličnost u svijetu.

Prvih 20 slavnih ličnosti na listi je ukupno prihodovalo 1,06 milijardi dolara u posljednjih 12 mjeseci.

Na drugom mjestu se nalazi portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo sa 93 miliona dolara, a slijede grupa "Koldplej", pjevačica Adel, teniser Rodžer Federer i kuvar Gordon Remzi.

Na dnu liste su vozač Fernando Alonso, MMA borac Konor Mekgregor i fudbaleri Geret Bejl i Zlatan Ibrahimović.

Od ličnosti iz regiona, na listi je teniser Novak Đoković.

Bendovi U2, "Roling stons" (Rolling Stones) i "Uan dajrekšn" (One Direction) su bili u prvih 10 na prošlogodišnjoj listi, ali ove godine se nisu "plasirali" ni u prvih 20.

Bonus video: