Nema preživjelih: Italijanski spasioci pronašli sedam tijela na mjestu pada helikoptera

Koordinacioni centar za spasavanje vazduhoplovstva saopštio je da su spasioci došli do mjesta nesreće nakon što je jedan planinski trkač prijavio da je vidio nešto za šta je mislio da je dio oštećenog helikoptera

8185 pregleda 0 komentar(a)
Detalj tokom potrage za helikopterom, Foto: Reuters
Detalj tokom potrage za helikopterom, Foto: Reuters

Italijanski spasioci pronašli su danas tijela sedam putnika, među kojima su četiri turska i dva libanska državljanina, koji su poginuli kada se njihov helikopter srušio u šumovitom, planinskom području u sjevernoj-centralnoj Italiji tokom oluje, saopštile su vlasti.

Koordinacioni centar za spasavanje vazduhoplovstva saopštio je da su spasioci došli do mjesta nesreće nakon što je jedan planinski trkač prijavio da je vidio nešto za šta je mislio da je dio oštećenog helikoptera tokom ekskurzije na Mount Kusna jutros.

Terenska posada spasilaca je na mjestu nesreće prvo pronašla pet tijela, a zatim i druga dva.

Helikopter je pao u teško dostupnu dolinu i njegove ostatke spasioci nisu mogli da vide tokom potrage zbog bujnog drveća.

Helikopter je nestao sa radarskih ekrana u četvrtak ujutru dok je letio iznad provincije Modena na toskansko-emilijskim Apeninima.

U njemu je bilo sedam ljudi, četiri turska državljanina, dva libanska i italijanski pilot.

Mjesto nesreće je oko 10 kilometara od mjesta gdhe su spasioci prvobitno počeli da traže na osnovu posljednjih signala mobilnih telefona putnika.

Bonus video: