Medvedev: Prijem Ukrajine moguć sredinom vijeka, do tada bi EU mogla nestati

"Šta ako, kucam u drvo, EU do tada nestane? Strašno je i pomisliti kakav će skandal biti, jer kakve su sve žrtve podnijte na oltar ulaska u EU i kakva obmana očekivanja nesrećnika", poručio je Medvedev

9463 pregleda 22 komentar(a)
Medvedev, Foto: Screenshot/Youtube
Medvedev, Foto: Screenshot/Youtube

Prijem Ukrajine u Evropsku uniju (EU) moguć je tek sredinom vijeka, a do tog trenutka bi i sama asocijacija mogla nestati, izjavio je danas zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dimitrij Medvedev.

On je na svom Telegramu napisao da je situacija sa prijemom Ukrajine u EU slična izgradnji komunizma u SSSR-u, datum sprovođenja ovih planova nije imenovan ali jesu mnogi neprovjerljivi apstraktni uslovi.

Njihova objektivna provjera je nemoguća, nastavio je Medvedev, provjeravaće se decenijama i to će raditi nove generacije lidera EU, zbog toga je "pravi termin sredina vijeka, a ne ranije", prenosi TASS.

"Šta ako, kucam u drvo, EU do tada nestane? Strašno je i pomisliti kakav će skandal biti, jer kakve su sve žrtve podnijte na oltar ulaska u EU i kakva obmana očekivanja nesrećnika", dodao je on.

Bonus video: