Zelenski ga imenovao: Vasilij Maljuk je vršilac dužnosti načelnika Službe bezbjednosti Ukrajine

Zelenski je ranije potpisao ukaze o razrješenju generalne tužiteljke Irine Venediktove i šefa ukrajinske službe bezbjednosti Ivana Bakanova zbog brojnih činjenica o državnoj izdaji zaposlenih u dvije agencije

6972 pregleda 3 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski imenovao je Vasilija Maljuka za vršioca dužnosti šefa ukrajinske službe bezbjednosti, navodi se u dekretu objavljenom danas na sajtu šefa države.

"Prvi zamjenik predsjednika Službe bezbjednosti Ukrajine Vasilij Vasiljevič Maljuk privremeno će obavljati dužnosti šefa Službe bezbjednosti Ukrajine", navodi se u dokumentu, prenosi TASS.

Zelenski je ranije potpisao ukaze o razrješenju generalne tužiteljke Irine Venediktove i šefa ukrajinske službe bezbjednosti Ivana Bakanova zbog brojnih činjenica o državnoj izdaji zaposlenih u dvije agencije.

Prema riječima ukrajinskog lidera, u Ukrajini je pokrenut 651 krivični postupak po člancima o veleizdaji i kolaboracionističkim aktivnostima policajaca, od kojih su neki već optuženi.

Kako je danas objasnio zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Andrej Smirnov, Venediktova i Bakanov nisu otpušteni, već suspendovani sa dužnosti dok traje istraga.

Bonus video: