Kradljivci vina u Hrvatsku ušli iz Crne Gore

Meksička misica i njen saučesnik opljačkali su restoran u Španiji i ukrali flaše vina vrijedne 1,65 miliona eura

24384 pregleda 20 komentar(a)
Snimak s nadzornih kamera muškarca i žene kako iznose ukradeno vino iz restorana, Foto: Rojters
Snimak s nadzornih kamera muškarca i žene kako iznose ukradeno vino iz restorana, Foto: Rojters

Nakon devetomjesečne potjere širom Evrope bivša mis Meksika i njen rumunsko-holandski saučesnik uhapšeni su u Hrvatskoj zbog krađe flaša prestižnog vina vrijednih 1,65 miliona eura u Španiji. Do hapšenja je došlo nakon što su ih prepoznali hrvatski graničari dok su u zemlju ulazili iz Crne Gore.

Španska nacionalna policija je saopštila da je 27. oktobra 2021. godine u zapadnom gradiću Kaseresu, 45 flaša vina ukradeno u detaljno planiranoj pljački podruma poznatog hotela-restorana Atrio.

Vinski podrum restorana Atrio
Vinski podrum restorana Atriofoto: REUTERS

Policijski istražitelji vjeruju da je žena, 29-godišnja Meksikanka, koja je predstavljala svoju zemlju na izborima ljepote, odvukla pažnju konobarima u restoranu naručivši da joj u sobu dostave hranu iz restorana nakon zatvaranja kuhinje. U međuvremenu njen 47-godišnji saučesnik se iskrao u vinski podrum tri ranca flašama.

Hotelske kamere su zabilježile da se par, koji se prijavio pod lažnim švajcarskim dokumentima, odjavio oko pet i po ujutru.

Među ukradenim vinima je i flaša prestižnog francuskog vina Bordeaux Chateau d’Yquem iz 1806 čija je vrijednost, prema riječima somelijera i jednog od vlasnika Atrija, Hose Pola, “neprocjenjiva”.

”Ta flaša je bila dio moje lične istorije, skoro dio mene, istorije Atrija, ali takođe i Kaseresa, svih njegovih građana, svih ljubitelja vina širom svijeta”, naveo je Polo.

Španska policija je sarađivala s kolegama iz Holandije, Hrvatske i Rumunije, kao i s Interpolom. Ukradena vina nijesu nađena i istraga se nastavlja.

Bonus video: