Rusija na granici sa Gruzijom otvara mobilizacioni punkt

Ova odluka je donijeta kako bi se smanjili rizici od nezakonitog ponašanja i nastanka konfliktnih situacija, napominju u resoru. Ranije je na ovom mjestu bilo moguće preći granicu samo prevoznim sredstvima

7098 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Na granici Rusije i Gruzije na kontrolnom punktu Gornji Lars biće otvoren mobilizacioni punkt, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova ruske republike Sjeverne Osetije.

U saopštenju objavljenom na Telegram kanalu ne precizira se iz kojih razloga se otvara mobilizacioni punkt.

"Ozbiljno se povećava priliv putničkih vozila koja se kreću ka Gruziji. Da bi se smanjili rizici od nezakonitog ponašanja i nastanka konfliktnih situacija, donijeta je odluka da se građanima omogući da prelaze granicu i pješice", navodi se u saopštenju.

Ova odluka je donijeta kako bi se smanjili rizici od nezakonitog ponašanja i nastanka konfliktnih situacija, napominju u resoru. Ranije je na ovom mjestu bilo moguće preći granicu samo prevoznim sredstvima.

Potpredsjednik Vlade te kavkaske republike Irbek Tomaev saopštio je u ponedjeljak da se u redu za ulazak u Griziju nalazi oko 3.500 putničkih automobila i oko 1.300 teretnih.

Od početka djelimične mobilizacije u Rusiji, 21. septembra, na graničnim prelazima sa susjednim zemljama za koje Rusima nije potrebna viza, ogromni su redovi za izlazak iz Rusije.

Bonus video: