FOTO Papa Franjo priredio ručak za više od 1.000 beskućnika i siromašnih

"Ako je naše srce umrtvljeno i ravnodušno, ne možemo čuti njihov krik boli, ne možemo plakati s njima i za njih, ne možemo vidjeti koliko samoće i tjeskobe leži skriveno u zaboravljenim djelovima naših gradova"

5340 pregleda 3 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Reuters
Sa događaja, Foto: Reuters

Papa Franjo priredio je danas ručak za 1.300 siromašnih osoba i beskućnika, na dan kada Rimokatolička crkva obilježava Svjetski dan siromašnih.

Franjo, koji se pri kretanju koristi invalidskim kolicima i štapom zbog bolesnog koljena, sjedio je s njima u velikoj dvorani za audijencije u Vatikanu, gdje su ih posluživali konobari i konobarice dobrovoljci.

Papine goste u Vatikan su dovele dobrotvorne organizacije koje im svakodnevno pomažu.

Pogledajte kako je bilo na ručku koji je priredio papa Franjo:

Prethodno je u propovijedi na misi održanoj u bazilici svetog Petra, u kojoj su mnogi od njih sjedili u prvim redovima, pozvao ljude koji imaju više životne sreće "da probiju unutrašnju gluvoću koja ih sprječava da čuju prigušeni krik boli onih najkrhkijih" u društvu.

"Ako je naše srce umrtvljeno i ravnodušno, ne možemo čuti njihov krik boli, ne možemo plakati s njima i za njih, ne možemo vidjeti koliko samoće i tjeskobe leži skriveno u zaboravljenim djelovima naših gradova", kazao je papa Franjo.

Dan siromašnih ustanovljen je 2016. godine, kako bi se skrenulo više pažnje na siromaštvo, posebno u bogatim zemljama.

Katoličke župe i grupe širom svijeta organizuju na taj dan akcije pomoći siromašnima u lokalnim zajednicama.

Bonus video: