Pismo-bomba poslato španskom premijeru Pedru Sančesu

Riječ je o koverti sličnoj onima koje su otkrivene juče i danas u ministarstvu odbrane, ukrajinskoj ambasadi, Saragosi i vazduhoplovnoj bazi Torehon, navele su vlasti

4215 pregleda 1 komentar(a)
Sančes, Foto: Reuters
Sančes, Foto: Reuters

Španska policija presrela je u palati Monkloa u Madridu kovertu sa pirotehničkim materijalom adresiranu na premijera Pedra Sančesa, objavio je danas špaski list El Pais.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je riječ o koverti sličnoj onima koje su otkrivene juče i danas u ministarstvu odbrane, ukrajinskoj ambasadi, Saragosi i vazduhoplovnoj bazi Torehon.

Pismo-bomba je u vazduhoplovnu bazu Torehon stiglo rano jutros i istraga je u toku, prenosi AP.

Eksplozivna naprava u Sargasi otkrivena je sinoć u fabrici oružja koja proizvodi bacače granata koje je Španija poslala Ukrajini. Policija je izvršila kontrolisanu eksploziju paketa.

Jučerašnja eksplozija u ambasadi Ukrajine dogodila se kada je jedan zaposleni otvorio pismo upućeno ambasadoru. Taj zaposleni nije teže povrijeđen.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba naredio je pojačanje mjera bezbjednosti svih ukrajinskih ambasada. On je zatražio od španskog kolege da sprovede i hitnu istragu napada.

Španski nacionalni sud istražuje eksploziju kao teroristički čin, a u ambasadi je postavljeno dodatno obezbjeđenje.

Bonus video: