UŽIVO Eksplozije u Kijevu, u Hersonu pogođena zgrada na centralnom trgu

- Ukrenergo: Dronovi nisu oštetili nijedan energetski objekat

- Dvije administrativne zgrade u Kijevu oštećene su u jutrošnjim napadima

32827 pregleda 10 komentar(a)
Detalj iz Kijeva, Foto: Reuters
Detalj iz Kijeva, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2022. 12:24h
Liveblog
12:17h

Ruske snage su iz višecjevnih bacača raketa pogodile zgradu regionalne administracije na centralnom trgu nedavno oslobođenog grada Hersona na jugu zemlje, rekao je zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine, a prenosi Rojters.

Ukrajina je Herson od ruskih snaga povratila 11. novembra, a predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je trg 14. novembra kako bi pozdravio kraj ruske okupacije.

Od kada su napustile grad, ruske snage granatiraju Herson sa suprotne strane rijeke Dnjepar.

12:15h

Kremlj je saopštio da nije dobio nijedan predlog o "božićnom prekidu vatre" u Ukrajini, objavio je Rojters.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je ranije ove nedjelje Rusiju da počne da povlači svoje trupe iz njegove zemlje do Božića kao prvi korak ka mirovnom sporazumu u sukobu koji traje skoro 10 mjeseci.

11:37h

U Borovsku je naslikao djevojku u plavo-žutoj haljini (boje ukrajinske zastave) i bombu koja pada na nju. Ispod je velikim velikim slovima napisao: "Stop"

10:56h

Napadi ruskih dronova jutros na Kijev i region oko ukrajinske prijestonice nisu oštetili nijedan energetski objekat, saopštio je nacionalni operater električne mreže Ukrenergo.

Od oktobra Rusija gađa energetsku infrastrukturu Ukrajine velikim talasima raketnih i dronova.

"Zahvaljujući briljantnom radu snaga PVO objekti energetske infrastrukture nisu oštećeni - svih 13 dronova je oboreno", saopštio je Ukrenergo na Telegramu, a prenosi Rojters.

07:23h

Dvije administrativne zgrade u Kijevu oštećene su u jutrošnjim napadima dronom, saopštila je gradska administracija i dodala da još nema informacija o potencijalnim povrijeđenima ili smrtnim slučajevima, prenosi Rojters.

07:19h

U glavnom gradu Ukrajinje Kijevu jutros su se čule eksplozije, a gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je došlo do njih došlo u centralnom gradskom okrugu Ševčenkovski.

Kako prenosi Rojters Kličko je naveo da su protivvazdušni sistemi oborili 10 dronova iranske proizvodnje Šahed.

Rojters dodaje da nije bio u mogućnosti da nezavisno provjeri ove informacije.

07:18h

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 294. dan.

Bonus video: