Zelenski: Ukrajinske snage u Soledaru nanose značajne gubitke ruskim trupama i drže svoje pozicije

- Rat u Ukrajini - 323. dan

24509 pregleda 25 komentar(a)
Satelitski snimak uništenih zgrada u Soledaru, Foto: Reuters
Satelitski snimak uništenih zgrada u Soledaru, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2023. 22:30h
Završeno
21:53h

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da ukrajinske snage u Soledaru drže svoje pozicije i da nanose značajne gubitke ruskim trupama, objavio je Rojters.

18:15h

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da su Oružane snage te zemlje u Soledaru i Bahmutu pojačane opremom i oružjem koje Ukrajini isporučuje Zapad.

"Sve što je potrebno za bitke za Soledar i Bahmut biće obezbijeđeno brzo i neprekidno", dodao je Zelenski, a prenosi Kijev Independent.

16:07h

Rusija jača svoje snage u Ukrajini, ali ukrajinske snage se drže u žestokim borbama za kontrolu nad gradom Soledar, izjavila je zamjenica ministra odbrane Hana Malar, prenosi Rojters.

Ona je na brifingu rekla da je broj ruskih vojnih jedinica u Ukrajini porastao na 280 sa 250 nedjelju ranije.

15:14h

Vlasti koje je u ukrajinskoj Donjeckoj oblasti postavila Rusija saopštile su da su "džepovi otpora" ostali u ukrajinskom gradu Soledaru, objavila je agencija TASS, a prenosi Rojters. 

Rekli su da je zapadni dio grada sada pod punom kontrolom ruskih snaga.

15:13h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se ofanziva te zemlje u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine "uspješno" nastavlja, javila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na dnevni brifing ministarstva, prenosi Rojters.

15:12h

Rat u Ukrajini traje već 323. dana - šta se dešavalo juče na istoku Evrope možete pogledati na linku ispod.

Bonus video: