Zelenski nije zainteresovan za mirovne pregovore sa Putinom

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na izjavu Zelenskog, riječima da je ukrajinski predsjednik odavno prestao da bude mogući sagovornik Putinu, prenosi TASS

4879 pregleda 9 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da "nije zainteresovan" za mirovne pregovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

On je za britansku televiziju Skaj Njuz rekao da nije zainteresovan za mirovne pregovore jer je za njega Putin postao „niko“ onda kada je započeo invaziju na Ukrajinu 24. februara prošle godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na izjavu Zelenskog, riječima da je ukrajinski predsjednik odavno prestao da bude mogući sagovornik Putinu, prenosi TASS.

„Znamo kakva je obećanja Zelenski dao tokom svoje predsjedničke kampanje i nije teško osvježiti sjećanje biračima koji su ga izabrali. On nikada nije riješio problem Donbasa, odstupio je od Minskih sporazuma, čak se ispostavilo da nikada nije planirao da ih sprovede, jer se spremao za rat“, rekao je Peskov.

On je dodao da je zbog toga sam Zelenski „odavno izgubio mogućnost da bude potencijalni sagovornik predsjednika Putina“.