Njemački proizvođač oružja očekuje isporuke protivvazdušne municije Ukrajini do jula

Paperger je rekao da će 20 bornih vozila tipa Marder biti spremno za isporuku Ukrajini do kraja marta

3732 pregleda 5 komentar(a)
Armin Paperger u fabrici Rajnmetal, Foto: Reuters
Armin Paperger u fabrici Rajnmetal, Foto: Reuters

Najveći njemački proizvođač oružja Rajnmetal očekuje da će prva tura municije za protivvazdušne sisteme tipa Gepard biti isporučena do jula, rekao je danas glavni rukovodilac kompanije Armin Paperger, a prenosi Si-En-En (CNN).

Paperger je takođe rekao da će 20 bornih vozila tipa Marder biti spremno za isporuku Ukrajini do kraja marta, a izjavu je dao tokom posjete Rajnmetalovoj fabrici tenkova u Unterlues u zapadnoj Njemačkoj u kojoj je bio zajedno sa njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom.

Pistorijus je danas obišao i pripadnike ukrajinske vojske na obuci za korišćenje tenkova Leopard i vozila Marder, i zamolio je ljude u Rajnmetalovoj fabrici da ubrzaju proizvodnju, a Paperger je na to kazao da je njegova kompanija "udvostručila kapacitete, a u nekim sektorima ih čak utrostručila".

"U sektoru proizvodnje oružja, skladište je popunjeno, i radimo pod punom parom ovdje, a i dalje možemo povećati proizvodnju uključivanjem dodatne smjene", ako odgovarajući ugovori budu potpisani, rekao je Paperger.

Bonus video: