Meksička misica privedena na prelasku iz Crne Gore u Hrvatsku zbog krađe vina

Nakon devetomjesečnog lova po Evropi, priveli su ih graničari na prelasku iz Crne Gore u Hrvatsku

6542 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Bivšu meksičku misicu i njenog partnera osudili su u ponedjeljak u Španiji za krađu vina u vrijednosti od 1,7 miliona eura. Kako piše španski El Pais, riječ je o Priscili Guevari iz Meksika i njenom partneru Constantínu Dumitru, državljaninu Rumunije i Holandije.

Njih su dvoje u oktobru 2021. uživali u večeri u restoranu Atrio, koji se nalazi u sklopu hotela, a ima čak tri Michelinove zvjezdice. Nakon večere, uslijedili su obilasci vinskog podruma uz stručno vodstvo, piše Rojters.

Sve je djelovalo idilično do jutra nakon kada je osoblje primijetilo da je par napustio hotel prije zore, odnijevši sa sobom 45 boca njihovih najboljih i najvrjednijih vina, ukupne vrijednosti oko 1,7 milijuna dolara. Zakon ih je na kraju ipak sustigao.

Takođe im je naređeno da isplate odštetu osiguravateljima u vrijednosti od preko 750.000 eura, stoji u saopštenju suda.

Nedugo nakon 2 sata ujutro, naručila je salatu u svoju sobu te na taj način omela jedinog od člana noćnog osoblja, dopustivši svom partneru da uzme elektronički ključ s recepcije.

Par je prije zore napustio hotel i brzo pobjegao iz Španije, no nakon devetomjesečnog lova po Evropi, priveli su ih graničari na prelasku iz Crne Gore u Hrvatsku.

Bonus video: