FOTO Crni dim pun hemikalija u Hamburgu: Građanima rečeno da zatvore prozore, vozovi zaustavljeni

Njemačka novinska agencija Dpa ​​javila je da je požar izbio oko 4.30 ujutru u okrugu Rotenburgzort, u istočnom dijelu drugog po veličini njemačkog grada

6220 pregleda 0 komentar(a)
Dim nastao zbog požara, Foto: Reuters
Dim nastao zbog požara, Foto: Reuters

Policija je upozorila stanovnike Hamburga u Njemačkoj da danas zatvore prozore jer će crni dim pun hemikalija zbog požara koji je zahvatio nekoliko skladišta vjetar donijeti do grada.

Njemačka novinska agencija Dpa ​​javila je da je požar izbio oko 4.30 ujutru u okrugu Rotenburgzort, u istočnom dijelu drugog po veličini njemačkog grada.

Dim se odatle širio prema centru grada zbog čega su morali biti zaustavljeni međugradski vozovi između Hamburga i Berlina i drugih gradova.

Stanovnici su upozorenje dobili preko preko aplikacije za mobilni telefon koje im savjetuje da zatvore prozore, isključe ventilaciju i klimatizaciju i da izbjegavaju tu oblast. Nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Javni emiter NDR saopštio je da je požar zahvatio kontejnere sa vodonik-sulfidom, toksičnom i smrdljivom supstancom, zbog čega su vatrogasci i policajci u toj oblasti morali da nose aparate za disanje.

Bonus video: