Putin prisustvovao liturgiji u Moskvi

Putin, obučen u tamno odijelo, bijelu košulju i tamnoljubičastu kravatu, stajao je sa strane u moskovskoj katedrali Hrista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću

14965 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je vaskršnjoj liturgiji koju je vodila Ruska pravoslavna crkva, a koja je snažno podržala odluku lidera Kremlja da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Putin, obučen u tamno odijelo, bijelu košulju i tamnoljubičastu kravatu, stajao je sa strane u moskovskoj katedrali Hrista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću, pokazuju slike sa ponoćne službe. On je službi prisustvovao i prošle godine.

Ruski lider se nekoliko puta prekrstio tokom ceremonije, poznate kao Božanska liturgija. Kada je patrijarh Kiril rekao "Hristos vaskrse", Putin se pridružio ostalim prisutnim sa odgovorom "Vaistinu vaskrse". Inače nakon službe nije govorio, prenosi Rojters.

Putin je u januaru pohvalio crkvu za podršku moskovskim snagama koje se bore u Ukrajini u pravoslavnoj božićnoj poruci osmišljenoj da okupi ljude koji stoje iza njegove vizije moderne Rusije.

Bonus video: