BLOG Rusija: U Crnom moru pomorskim dronovima napadnut naš ratni brod

Rat u Ukrajini – 455. dan

32046 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ruski ratni bord Ivasn Hurs u blizini Bosfora, Foto: Reuters
Ruski ratni bord Ivasn Hurs u blizini Bosfora, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2023. 22:35h
Završeno
21:48h

Isporuka lovačkih aviona F16 Ukrajini biće signal da će Rusija izgubiti, a što se odluka brže primijeni - to bolje, rekao je u predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Prvi ukrajinski F-16 biće jedan od najjačih signala iz svijeta da će Rusija izgubiti samo zbog svoje agresije. Biće slabija i dalje izolovana", rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju, a prenosi Rojters.

"Glavna stvar je brzina u obuci i snabdijevanju", dodao je.

18:35h

Pojavio se i video snimak na kojem je navodno ruski ratni brod "Ivan Hurs" uništio jedan od pomorskih dronova u Crnom moru.

18:31h

Naveo je da je oko polovina poginulih čine regrutovani osuđenici kojima je obećana sloboda ako pristanu da ratuju

16:27h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinski pomorski dronovi (gliseri bez posade) napali ruski ratni brod "Ivan Hurs" u Crnom moru, na prilazima Bosforskom moreuzu.

U saopštenju objavljenom na Telegramu, ministarstvo je navelo da je ratni brod štitio gasovode Turski tok i Plavi tok, kojima se gas prenosi iz Rusije u Tursku, dijelom preko Crnog mora.

"Svi neprijateljski čamci su uništeni vatrom iz standardnog naoružanja ruskog broda 140 km sjeveroistočno od Bosfora", dodaje se u saopštenju.

16:27h

Rat u Ukrajini – 455. dan. Šta se dešavalo juče na istoku Evrope možete pogledati na linku ispod.

Bonus video: