Putin: Pripremamo odgovor na napad na most

Zamjenik ruskog premijera Marat Husnulin izjavio je dnas da će drumski most koji povezuje južnu Rusiju sa Krimom biti u potpunosti popravljen do 1. novembra, nakon napada preko noći koji je izazvao ozbiljnu štetu

10616 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kazao je da ministarstvo odbrane te zemlje priprema predloge za odgovor na noćni napad koji je oštetio drumski most koji povezuje Krim sa južnom Rusijom, za koji je okrivio Ukrajinu.

Na kraju televizijskog sastanka sa nacionalnim i regionalnim zvaničnicima radi procjene posljedica napada, Putin je to nazvao okrutnim i besmislenim činom, jer je rekao da most mjesecima nije korišćen za snabdijevanje ruskih snaga koje se bore u Ukrajini.

Ukrajina nije zvanično preuzela odgovornost, ali ukrajinski mediji navode da su ukrajinske bezbjednosne službe rasporedile pomorske bespilotne letjelice, prenosi agencija Rojters.

Zamjenik ruskog premijera Marat Husnulin izjavio je dnas da će drumski most koji povezuje južnu Rusiju sa Krimom biti u potpunosti popravljen do 1. novembra, nakon napada preko noći koji je izazvao ozbiljnu štetu.

Govoreći na sastanku sa Putinom, Husnulin je rekao da stubovi nisu oštećeni, ali da je jedan dio puta potpuno uništen i da će morati da bude obnovljen.

Kerčki most
foto: Reuters

On je rekao da će se drumski saobraćaj nastaviti u jednom pravcu do 15. septembra, a da će saobraćaj u oba smjera biti obnovljen do 1. novembra.

Paralelni željeznički most nije oštećen u napadu.

Kerčki most
foto: Reuters

Kerčki most otvoren je 2018. godine i omogućava putovanje drumom i željeznicom između Rusije i Krima, ukrajinske teritorije koju drže moskovske snage od 2014. godine.

U oktobru prošle godine djelimično je zatvoren nakon velike eksplozije.

Most, koji je važna saoraćajnica, u potpunosti je ponovo otvoren u februaru.

Bonus video: