Njemačke vlasti uhapsile osumnjičene za krađu keltskih zlatnika iz muzeja

Regionalni ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman rekao je u saopštenju da je operacija bila "izuzetan istražni uspjeh" i da su uhapšeni "profesionalni lopovi"

3728 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemačke vlasti su danas saopštile da su uhapsile četiri osumljičena za krađu više stotina antičkih zlatnih novčića iz muzeja u Bavarskoj prošle godine.

Lopovi su provalili u Keltski i rimski muzej u Manhingu i odneli 483 keltska zlatika koji su otkriveni tokom arheoloških iskopavanja 1999. godine. Novčići su datirani u oko 100. godina p.n.e.

Zvaničnici su rekli da su uljezi presjekli kablove u u telekomunikacionom čvorištu i prekinuli lokalne mreže prije pljačke i da su lopovi 22. novembra ušli i izašli iz muzeja za devet minuta bez podizanja uzbune.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bavarske saopštilo je da su u utorak izvršene racije u regionu Šverin na sjeveroistoku Njemačke i da su četiri osobe uhapšene.

Regionalni ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman rekao je u saopštenju da je operacija bila "izuzetan istražni uspjeh" i da su uhapšeni "profesionalni lopovi".

Bonus video: