Šef Rajanera dobio tortu u lice od ekoloških aktivistkinja: "Dobrodošli u Belgiju"

“Zaustavite zagađenje od aviona”, poručila je aktivistkinja dok je razmazivala svoj kolač po O’Lirijevom licu

7253 pregleda 7 komentar(a)
Majkl O'Liri u Briselu, Foto: Printscreen/X/Ryanair
Majkl O'Liri u Briselu, Foto: Printscreen/X/Ryanair

Majkl O'Liri, izvršni direktor avio kompanije Rajaner, doživio je neprijatno iznenađenje u Briselu, gdje su ga aktivistkinje pogodile u lice sa dvije kremaste torte.

O’Liri je stigao u Brisel kako bi predao peticiju, kojom traži da se “zaštite letovi” od štrajkova kontrolora letova, predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen. Međutim, prije nego što je počeo konferenciju za novinare, doletjele su mu dvije torte u lice, piše N1.

“Dobrodošli u Belgiju”, rekla je jedna od aktivistkinja dok mu je zabadala kolač u lice.

“Zaustavite zagađenje od aviona”, poručila je druga aktivistkinja dok je razmazivala svoj kolač po O’Lirijevom licu, prije nego što su obje otišle.

Šef Rajanera, koji redovno privlači pažnju medija, smijao se tom događaju i smireno je rekao svojoj pomoćnici da odnese njegov prljavi sako na čišćenje.

Rajanerov feed na platformi X, nekada poznatoj kao Tviter, kasnije je objavio da je O’Liri dobio “topao doček u Briselu”. “Putnici su tako srećni na našim letovima i peticijom da proslavljaju s tortom”, napisali su, prenosi Gardijan.

Inače, napad aktivista dogodio se dok su piloti Rajanera u Belgiji najavili novi štrajk za 14. i 15. septembra – njihov četvrti štrajk u samo dva mjeseca – zbog plata i radnih uslova.

Bonus video: