Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za bombaški napad u Ankari

"Tim naše Brigade besmrtnika počinio je požrtvovanu akciju protiv turskog ministarstva unutrašnjih poslova"

11710 pregleda 3 komentar(a)
Ekspert za uklanjanje bombi radi na licu mjesta nakon bombaškog napada, Foto: Reuters
Ekspert za uklanjanje bombi radi na licu mjesta nakon bombaškog napada, Foto: Reuters

Radnička partija Kurdistana (PKK), oružana grupacija koju Turska i zapadne zemlje smatraju terorističkom, preuzela je odgovornost za samoubilački napad jutros u Ankari.

Bombaš samoubica detonirao je danas eksplozivnu napravu blizu ministarstva unutrašnjih poslova u glavnom gradu Turske, Ankari, nekoliko sati prije nego što je trebalo da počne zasjedanje parlamenta poslije ljetnje pauze.

Dvojica pripadnika policijskih snaga su lakše povrijeđena, dok je drugi napadač ubijen u razmjeni vatre sa policijom, saopštio je ministar Ali Jerlikaja na društvenoj mreži Iks.

"Tim naše Brigade besmrtnika počinio je požrtvovanu akciju protiv turskog ministarstva unutrašnjih poslova", rečeno je iz PKK agenciji ANF, bliskoj tom, u Turskoj, zabranjenom kurdskom pokretu.

Ankara smatra PKK, koja predvodi višedecenijsku pobunu unutar Turske, kao i njima savezničke kurdske grupe u Siriji i Iraku, terorističkim organizacijama. Tvrdi se da članovi PKK redovno pronalaze utočište u poluautonomnoj kurdskoj oblasti na sjeveru Iraka.

Bonus video: