Zelenski kaže da rat sa Rusijom nije u 'ćorsokaku'

Fon der Lajen je na društvenoj mreži X najavila razgovor sa Zelenskim "o putu pristupanja Ukrajine Evropskoj uniji" i o finansijskoj podršci EU "za rekonstrukciju Ukraine kao moderne i prosperitetne demokratije"

3849 pregleda 10 komentar(a)
Fon der Lajen i Zelenski, 4. novembra u Kijevu, Foto: Reuters
Fon der Lajen i Zelenski, 4. novembra u Kijevu, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas osporio tvrdnje da je rat vojske njegove zemlje i Rusije "u ćorsokaku" iako je visoki ukrajinski komandanat rekao da su obje vojske "zapale u zamku rata iscprljivanja".

"Vrijeme je prošlo i ljudi su umorni... ali nismo u ćorsokaku", rekao je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare da predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen koja je danas u Kijevu.

On je rekao da je rat Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze "skrenuo pažnju" s rata Ukrajine i Rusije: "Očigledno je da rat na Bliskom istoku, da taj sukob skreće pažnju", rekao je Zelenski.

Fon der Lajen je na društvenoj mreži X najavila razgovor sa Zelenskim "o putu pristupanja Ukrajine Evropskoj uniji" i o finansijskoj podršci EU "za rekonstrukciju Ukraine kao moderne i prosperitetne demokratije".

Bonus video: