Šakira izbjegla zatvor, nagodila se sa španskim vlastima oko utaje poreza: Uslovna kazna i da plati sedam miliona eura

Više od 100 svjedoka trebalo je da se pojavi pred sudom u okviru ovog slučaja tokom nedjelje, ali je priznanjem suđenje završeno nakon osam minuta

8015 pregleda 4 komentar(a)
Šakira, Foto: Reuters
Šakira, Foto: Reuters

Kolumbijska pop pjevačica Šakira nagodila se danas sa španskim vlastima u slučaju utaje poreza u Španiji od 14,5 miliona eura između 2012. i 2014. godine i tako izbjegla zatvorsku kaznu.

Prema sporazumu sa tužiocima koji je prihvatila danas, prvog dana suđenja u Barseloni, dobiće uslovnu trogodišnju kaznu i novčanu kaznu od sedam miliona eura.

Više od 100 svjedoka trebalo je da se pojavi pred sudom u okviru ovog slučaja tokom nedjelje, ali je priznanjem suđenje završeno nakon osam minuta.

Tužioci su u julu saopštili da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva mjeseca i novčanu kaznu od 24 miliona eura za pjevačicu (46). Oni su tvrdili da je, iako je njeno zvanično prebivalište bilo na Bahamima, ona polovinu peroda od 2012. do 2014. provela u Španiji i zato je morala da plaća porez na svoj dohodak koji je muzikom ostvarivala širom svijeta.

Poreske stope su mnogo niže na Bahamima nego u Španiji.

Šakirina firma za odnose s javnošću saopštila je da je već platila sve što je dugovala i dodatnih tri miliona eura kamate.

Bonus video: