Bilans napada u Barseloni: Najmlađa žrtva trogodišnja djevojčica

Među povrijeđenima nalaze se državljani Francuske, Njemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, SAD, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu
60 pregleda 1 komentar(a)
Barselona napad, Foto: Reuters
Barselona napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2017. 08:28h

U terorističkom napadu u Bareseloni među žrtvama i povrijeđenima ima državljana iz najmanje 24 zemlje, prenosi "Gardijan".

Najmlađa žrtva je trogodišnja djevojčica, se jednoj djevojčici od šest godina bore za život, i u prilično je teškom stanju.

Policija Barselone potvrdila je da su među ubijenima tri državljanina Njemačke, kao i jedna osoba iz Belgije, za koju je kasnije utvrđeno da se radi o ženi.

"Oplakujemo žrtvu napada u Barseloni. Naše saučešće njenoj porodici i prijateljima", navode iz Belgije.

Među povrijeđenima nalaze se državljani Francuske, Njemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, SAD, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu.

Francuska je saopštila da je u Barseloni povrijeđeno 26 državljana te zemlje od kojih 11 se nalaze u kritičnom stanju.

Iz Grčke je stigla informacija da su povređene tri osobe- žena i njeno dvoje djece.

U napadu u popularnoj ulici La Rambla, poginulo je 13 osoba, doke je preko 100 ranjeno. Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Bonus video: