Sakašvili: Pripremam se da oslobodim zemlju od moldavskih i donjeckih oligarha

Sakašvili trenutno ne može da se vrati ni u Gruziju ni u Ukrajinu. Gruzijsko državljanstvo je izgubio još 2015. godine, dok mu je krajem jula predsjednik Ukrajine Petro Porošenko oduzeo i ukrajinsko
1 komentar(a)
Mihail Sakašvili, Foto: Reuters
Mihail Sakašvili, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2017. 06:57h

Bivši predsjednik Gruzije i nekadašnji guverner Odese Mihail Sakašvili izjavio je da se priprema da “oslobodi zemlju od moldavskih i donjeckih oligarha“.

Kako je rekao, sve optužbe protiv njega su laž i imaju isključivo politički karakter, prenosi "Sputnjik"

“Bivši premijer Gruzije i milijarder Bidzina Ivanišvili pribojava se mog dolaska u Gruziju, budući da bi Gruzijci, koji sada već uviđaju razliku između moje vladavine i oligarijsko ugnjetavanje, izašli na ulice i sklonili ih onog trenutka kada bih se pojavio. Međutim, ja imam druge planove i to u vezi sa Ukrajinom, želim da ih oslobodim od moldavskih i donjeckih oligarha“, napisao je on na svom profilu na Fesjbuku.

Međutim, Sakašvili trenutno ne može da se vrati ni u Gruziju ni u Ukrajinu. Gruzijsko državljanstvo je izgubio još 2015. godine, dok mu je krajem jula predsjednik Ukrajine Petro Porošenko oduzeo i ukrajinsko.

Trenutno Sakašvili putuje Evropom – donedavno je bio u Poljskoj i Litvaniji, a posljednja destinacija bila mu je Mađarska.

Kako je nedavno rekao, namjerava da se na sudu bori kako bi zadržao ukrajinsko državljanstvo i u toj zemlji nastavio političku karijeru.

Bonus video: