Putin čestitao ruskoj vojsci zauzimanje Avdijivke

Šojgu je ranije danas potvrdio da je ruska vojska preuzela "potpunu kontrolu" nad gradom Avdijivkom na istoku Ukrajine, nakon što je Kijev objavio povlačenje svojih vojnika iz tog industrijskog grada

4682 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je svojoj vojsci na "važnoj pobjedi" zauzimanjem grada Avdijivke na istoku Ukrajine, uporišta višemjesečnih borbi.

"Vladimir Putin je u Kremlju slušao izvještaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdijevke. Predsjednik je čestitao našoj vojsci i našim borcima na ovoj važnoj pobjedi", rekao je portparol predsjednika Dmitrij Peskov.

Šojgu je ranije danas potvrdio da je ruska vojska preuzela "potpunu kontrolu" nad gradom Avdijivkom na istoku Ukrajine, nakon što je Kijev objavio povlačenje svojih vojnika iz tog industrijskog grada.

Odluku o povlačenju iz Avdijivke donio je Kijev poslije nekoliko mjeseci intenzivnih borbi.

Suočene sa nedostatkom municije i brojčano nadjačane na bojnom polju, ukrajinske snage su prethodne noći objavile povlačenje.

Bila je to "pravedna odluka da se spasi što više života", izjavio je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u Minhenu, gdje učestvuje na Konferenciji o bezbjednosti.

Bonus video: