Ukrajinski zvaničnici: Najmanje tri osobe poginule u napadima ruskih dronova i raketa

U posljednja 24 sata dogodila su se 82 borbena okršaja između ruske vojske i ukrajinskih trupa, objavila je ukrajinska vojska u svom dnevnom ažuriranju

6661 pregleda 2 komentar(a)
Ukrajinski vojnik u Zaporožju, Foto: Reuters
Ukrajinski vojnik u Zaporožju, Foto: Reuters

Najmanje tri osobe su poginule u napadima ruskih dronova i raketa na istoku Ukrajine u protekla 24 sata, saopštili su ukrajinski zvaničnici 18. februara, dodajući da su ukrajinske trupe odbile rusku ofanzivu na južnom frontu.

Dva tijela izvučena su iz ruševina stambene zgrade u gradu Kramatorsku koju je tokom noći pogodio projektil, rekao je Vadim Filaškin, vojni guverner Donjecke oblasti. Na licu mjesta nastavljena je akcija potrage i spašavanja, napisao je on na Telegramu.

Najmanje jedna osoba je poginula, a pet je ranjeno u napadu na dvospratnu stambenu zgradu u susjednoj oblasti Harkov, rekao je Oleh Sinehubov, načelnik pokrajinske vojne uprave.

U posljednja 24 sata dogodila su se 82 borbena okršaja između ruske vojske i ukrajinskih trupa, objavila je ukrajinska vojska u svom dnevnom ažuriranju.

Ukrajinske snage su "porazile jučerašnju rusku ofanzivu u sektoru Zaporožja", uništivši 18 oklopnih vozila i primoravši ruske trupe da se povuku "na svoje prethodne položaje", navodi se u biltenu.

Ruska vojska je tokom proteklog dana izvela 13 raketnih i 104 vazdušna udara, te izvela 169 napada raketnim salvo-sistemima, gađajući položaje ukrajinskih trupa, kao i stambena naselja, navodi se.

Rusija je takođe lansirala 14 borbenih dronova "Šahid", od kojih je 12 uništeno prije nego što su stigli do cilja. Presretnut je i projektil, a oboren je i ruski borbeni avion, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Napadi su izazvali veliku štetu kako na privatnim zgradama tako i na industrijskim objektima. Škola je u ruševinama u gradu Slavjansku, a volonteri su tražili moguće žrtve i zarobljene ljude, rekli su zvaničnici.

Nije bilo neposrednih komentara ruskih vlasti.

Bonus video: